Tusenvis i nye demonstrasjoner i Hellas etter togulykke
Minst 8000 mennesker samlet seg i Aten for å demonstrere søndag. I kjølvannet av togkollisjonen i februar, protesterer de mot sikkerhetsmangelen i jernbanen.
Ulykker og naturkatastrofer: Nesten to uker etter at 57 personer mistet livet i landets dødeligste togulykke, krever også demonstrantene at de ansvarlige for frontkollisjonen straffes. Et passasjertog og et godstog kolliderte 28. februar.
Politiet sa at mer enn 8.000 mennesker hadde samlet seg utenfor det greske parlamentet i hovedstaden for å protestere søndag.
Fire T-banestasjoner på to linjer som går gjennom sentrum av Aten, ble stengt på grunn av demonstrasjonene.
I Thessaloniki, Hellas nest største by, demonstrerte dessuten rundt 5000 mennesker.
Søndagens aksjoner hadde lavere oppmøte enn demonstrasjonene tidligere i uka, der nærmere 50.000 deltok. Denne gangen forløp de i tillegg uten store sammenstøt med politiet.
En uerfaren stasjonssjef som er anklaget for å ha plassert togene på samme spor, har blitt siktet for uaktsomt drap og andre lovbrudd. Og landets transportminister og høye jernbanetjenestemenn trakk seg dagen etter ulykken.
Stasjonsmesteren i Larissa skal ha innrømmet at en bryter sto i feil stilling slik at de to togene endte opp med å kjøre på samme spor, før de krasjet front mot front i høy hastighet. Han er anklaget for uaktsomt drap.
Blir stasjonsmesteren funnet skyldig, kan han dømmes til fengsel og i verste fall livsvarig fengsel.
(©NTB)