Menu
Juletre. Foto: Pexel
Illustrasjonsfoto Juletre. Foto: Pexel

HIM henter juletrær gratis

Haugaland interkommunale miljøverk (HIM) fortsetter henteordningen av juletre også i 2023. Du kan sette juletreet ditt ved avfallsbeholderen, så tar HIM det med til gjenvinning.

Av tomas | 07.01.2023 13:07:50

Miljø: Henting av juletre inngår i renovasjonsgebyret ditt, og du betaler ikke ekstra for dette. For at vi skal ta med juletreet ditt er det noen ting du må huske:

Juletreet må stå ved avfallsbeholderne på første tømmedag for restavfall i uke 2 og uke 3. Det betyr at vi starter henting fra og med mandag 9. januar. Sjekk tømmekalender på nett eller i app for å finne din tømmedag. Ikke del opp treet, men la det stå helt. Unntaket er tre over 2,4 meter, som må deles i to.

Du har ansvar for å sikre treet hvis det er mye vind.
Hentingen gjelder juletre, ikke plastjuletre.

I noen områder kjører vi ekstrabil som henter juletrær. Derfor kan juletreet bli hentet et annet tidspunkt på hentedag enn når restavfallet tømmes.
Borettslag og sameier skal også sette trærne ut sammen med restavfallet, og har selv ansvar for å organisere dette.

Alle privatkunder som har nedgravde løsninger vil få hentet juletrær onsdag 18/1.Glemte du å sette ut treet ditt til henting? Da kan du levere det gratis i miljøparkene våre, skriver HIM på sine nettsider.

Flere nyheter: