Menu
Det har den siste tiden vært harde kamper i Sudans hovedstad Khartoum, og flere hus er ødelagt i kampene. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

75 norske borgere er nå evakuert fra Sudan

Utenriksdepartementet sier at 75 norske borgere nå har fått bistand til evakuering fra Sudan.

Av NTB | 27.04.2023 08:04:13

Ulykker og naturkatastrofer: I løpet av onsdag og natt til torsdag har rundt 30 norske borgere kommet seg ut på norske og andre lands fly fra Sudan. Til sammen har dermed omkring 75 norske borgere nå fått bistand til å reise ut av Sudan, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Håland Simenstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Blant dem som nå har forlatt Sudan, er en norsk politirådgiver som har befunnet seg i hovedstaden Khartoum, men som nå er trygt ute av landet og er på vei hjem til Norge, opplyser Politidirektoratet til Politiforum.

– Det er etter det vi har opplysninger om, 80 som fremdeles er i Sudan, men vi har et veldig nært samarbeid med Forsvaret og koordinerer dette tett med andre land, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til TV 2.

Simenstad i Utenriksdepartementet sier til NTB at det stadig er nye personer som tar kontakt, så antallet endrer seg litt hver dag.

– Dette er en stor internasjonal fellesoperasjon hvor mange land bistår hverandre med å hente ut borgere fra krigshandlingene. Store ressurser er satt inn fra UDs krisestab og Forsvaret for å hjelpe norske borgere ut fra Sudan, sier Simenstad.

Flere nyheter: