Menu
Deler av en bygning på papirfabrikken Saugbrugs i Halden har falt sammen etter at deler av en fjellskrent raste inn i bygningen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bygning raste sammen på fabrikk i Halden: – Person satt på do, og toalettet forsvant under ham

Ingen av de 21 personene som var på jobb ble skadd da at deler av en bygning på papirfabrikken Saugbrugs i Halden raste sammen natt til torsdag.

Av NTB | 27.04.2023 08:14:07

Ulykker og naturkatastrofer: – Det var deler av fjellet som raste inn i bygningen. Det førte til at flere kraner veltet og at deler av bygningen falt sammen, sier vaktleder Arne Normi ved Øst 110-sentralen til NTB.

Det befant seg 21 personer inne i bygningen da hendelsen fant sted. Alle disse er gjort rede for og ingen er skadd.

– En person var en kort tid sperret inne, men ble frigjort etter kort tid. De ansatte har samlet seg og blir ivaretatt av helsevesenet sammen med kommunen og arbeidsgiver.

Lorentzen er ikke kjent med hvor store deler av bygningen som har rast sammen, men opplyser at det er snakk om vegger og tak.

– Norges Geotekniske Institutt har sendt geolog til stedet, som vil gjøre vurderinger sammen med politiets innsatsleder med tanke på om det kan gå nye ras.

– Det var helt spinnvilt. Jeg forstår det ikke. Det er bare flaks at det gikk bra med oss 21 som var på jobb, sier den ansatte.

Han sier det var flaks at raset skjedde på natta, når de tross alt er få på jobb. De ansatte fikk beskjed om å dra hjem og hvile. Så skal skiftet samles for en debrif torsdag ettermiddag.

Politiets innsatsleder Anders Strømsæther sier til avisen at raset var en tøff opplevelse for mange ansatte.

– Utrolig nok har ingen personer kommet til skade, det er vi glade for, sier han.

Det er 100 meter fra skredet og inn til nærmeste bebyggelse på toppen av fjellet, som ikke er vurdert til å være et farlig område, fastslår leder Ole Christian Torgalsbøen for Halden Brannvesen overfor avisen.

Også han priser seg lykkelig over at ingen ble skadd:

– Det er bare et mirakel at ikke menneskeliv har gått tapt. Det var så dramatisk at et menneske satt på do, og toalettet forsvant under ham, sier han.

Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokka 4.35, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

En av de ansatte forteller om dramatikken til Halden Arbeiderblad:

Strømsæther forteller at raset ikke utgjør noen fare for bygninger oppe på fjellet. Det er imidlertid sperret av et lite område på toppen av fjellet.

Flere nyheter: