Menu
Terje Nedrebø Michelsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ber om fire nye ukers varetektsfengsling for IS-siktede søstre. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Politiet: Avhørene av IS-siktede søstre skal inn i ny fase

Avhørene av de IS-siktede søstrene skal inn i en ny fase der de blir konfrontert med egne uttalelser og politiets beviser. Derfor vil PST holde dem fengslet.

Av NTB | 27.04.2023 08:34:12

Kriminalitet og rettsvesen: Politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen ber torsdag om at de to søstrene skal fengsles i fire nye uker med restriksjoner. Forsvarerne deres ber om løslatelse.

Michelsen sier politiet mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse.

– Dette er en pågående prosess og en etterforskning som er i startfasen. VI er ikke i mål med de arbeidsoppgavene vi har, blant annet avhør av vitner, sier Michelsen til NTB.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke vitner det er. Men i forrige fengslingskjennelse ble det vist til behov for å avhøre folk som er blitt nevnt i avhørene av søstrene.

– Begge siktede har avgitt en ganske lang innledende fri forklaring. Nå går vi inn i neste fase av avhørene der vi skal stille de mer oppfølgende spørsmålene og be dem presisere ting de har sagt og etter hvert legge fram våre bevis, sier Michelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: