Moss-trener Thomas Myhre kjemper om opprykk. Foto: Christoffer Andersen / NTB

1.-divisjonskamp måtte utsettes etter lystrøbbel – Moss tok ny kruttsterk seier

1.-divisjonskampen mellom Moss og Levanger måtte utsettes etter at banen ble mørklagt. Da det omsider ble lyst på Melløs «cruiset» hjemmelaget inn til tre poeng.

Av NTB | 21.10.2024 21:29:15

Sport: Mandagens oppgjør endte 5-1 i favør opprykksjagende Moss etter at Sebastian Pedersen spilte en svært sentral rolle.

Først sendte han hjemmelaget i føringen med et hardt skudd etter 20 minutters spill. Like etter satte han ballen i eget mål til 1-1, før samme mann sto bak 3-1-målet tidlig i annen omgang.

Thomas Jakobsen satte inn 4-1 fire minutter før full tid, og i overtiden fastsatte Benarfa sluttresultatet til 5-1.

Moss ligger på tredjeplass på 1. divisjonstabellen og kjemper for opprykk til Eliteserien. Med tre runder igjen å spille er det riktignok seks poeng opp til Bryne på den andre direkte opprykksplassen.

Dermed er det mye som tyder på at Moss må via kvalifisering for eventuelt å gjøre comeback på øverste nivå under Thomas Myhres ledelse.

Levanger er på sin side nedrykkstruet. Trønderklubben ligger på kvalifiseringsplassen etter mandagens kamper. Ett poeng skiller ned til Mjøndalen på plassen bak, mens Åsane på trygg grunn har to poeng mer.

Mandagens oppgjør på Melløs skulle etter planen ha startet klokken 19, men da var det bekmørkt på arenaen. Bakgrunnen var at lyset i den ene av mastene gikk med rundt en halvtime igjen til avspark.

Det førte etter hvert til at begge lags spillere ble sendt i garderoben igjen.

Beskjeden deretter var at kommunens folk skulle forsøke å starte lysanlegget på Melløs på nytt, og kampstart ble således utsatt til 19.15.

Deretter ble det besluttet en ny utsettelse fram til 19.30. Da ble det spill.