Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han ikke ble informert i forkant av lekkasjen av hemmeligstemplede Pentagon-dokumenter forrige måned. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB

Zelenskyj: Fikk ikke informasjon fra USA om dokumentlekkasjen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han ikke ble orientert av USA om dokumentlekkasjen som blant annet inneholdt informasjon Ukrainas luftforsvar.

Av NTB | 03.05.2023 00:24:09

Kultur og underholdning: – Jeg mottok ikke informasjon fra Det hvite hus eller Pentagon på forhånd. Det er verken gunstig for oss eller Det hvite hus, og jeg tror heller ikke det er gunstig for USAs omdømme, sier han i en intervju med The Washington Post.

I forrige måned dukket det opp bilder av graderte dokumenter fra det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon i sosiale medier. Dokumentene inneholder sensitiv informasjon, blant annet om krigen i Ukraina, hvordan USA spionerer på egne allierte, det russiske forsvarsdepartementet og det russiske private militære selskapet Wagner-gruppen.

En 21-åring som jobber som IT-spesialist på en base tilhørende den føderale reservestyrken U.S. Air Force National Guard i Massachusetts, er pågrepet av FBI og mistenkt for å stå bak.