Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj raser mot det han sier er «nok en forbrytelse mot menneskeheten» etter et russisk angrep mot Dnipro fredag. Mange er skadd. Foto: Javad Parsa / NTB

Zelenskyj: Én drept og flere skadd i russisk angrep mot klinikk i Dnipro

En klinikk i den ukrainske storbyen Dnipro skal være rammet av et russisk angrep. Én person er drept og minst 23 skadd, ifølge ukrainske myndigheter.

Av NTB | 26.05.2023 13:09:10

Politikk: – Rakettangrep mot Dnipro. Jævlene angrep en klinikk. Det er ofre, skriver Dnipropetrovsk-guvernør Serhij Lysak på Telegram fredag formiddag.

– Det er 23 skadde i Dnipro, skriver Lysak videre. Den døde er ifølge Lysak en 69 år gammel mann.

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er det et bygg som rommer et psykologkontor og en veterinærklinikk, som er rammet.

– Et rakettangrep mot en klinikk i Dnipro. Per nå er én person drept og 15 såret, skriver Zelenskyj. Videre skriver han at de russiske «terroristene nok en gang bekrefter at de kjemper mot alt som er menneskelig og ærlig».

I en video fra byen kan man se en ødelagt bygning med røyk som stiger opp, mens det står hjelpearbeidere ved siden av. Mye av toppetasjen av det som synes å være et tre etasjer høyt bygg, er hardt skadd. Det samme er biler som står parkert i nærheten.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengige kilder. Dnipro er den fjerde mest folkerike byen i Ukraina.

Natt til mandag skal åtte personer ha blitt såret i russiske angrep i samme region, ifølge Lysak. Ifølge ukrainske myndigheter skal Russland ha rettet flere angrep mot Kyiv natt til fredag, men disse ble angivelig avverget.

Lysak sier at Dnipropetrovsk-regionen ble utsatt for «massive angrep» med raketter og droner natt til fredag.