Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Japans statsminister Fumio Kishida legger ned blomster på fredsmonumentet i Hiroshima. Foto: Kyodo News via AP / NTB

Zelenskyj besøker fredsmonumentet i Hiroshima

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj la ned blomster for å hedre ofrene for USAs atombombe da han søndag besøkte fredsmonumentet i Hiroshima.

Av NTB | 21.05.2023 12:28:51

Krig og konflikter: Zelenskyj hadde med seg en bukett med bånd i de ukrainske fargene da han kom på et alvorstynget og symbolmettet besøk til monumentet i Fredsparken, som var episenter for atombombeangrepet i 1945.

Etter avslutningen av G7-toppmøtet avla han først et besøk i museet i Fredsparken, der det er flere minnesmerker for de rundt 140.000 menneskene som ble drept i atombombeangrepet.

Han fikk så selskap av Japans statsminister Fumio Kishida, som selv er fra Hiroshima, og som også hadde med seg en blomsterbukett.

Besøket i parken har særlig stor betydning for Zelenskyj, som har mottatt flere dulgte trusler om bruk av atomvåpen fra Russlands president Vladimir Putin siden invasjonen i fjor.

Zelenskyj har vært en hovedperson på toppmøtet for G7-landene i den japanske byen, der han søkte økt støtte til forsvarskrigen mot Russland og sin regjerings fredsplan. Planen forutsetter at Russland trekker seg ut av okkuperte områder.

(©NTB)