Menu
Belarusiske Aryna Sabalenka får igjen lov til å delta i Wimbledon-turneringen i London. Foto: Jim Rassol / AP / NTB

Wimbledon snur – slipper inn russere og belarusere

Russere og belarusere får igjen konkurrere i Grand Slam-turneringen Wimbledon denne sesongen. De var utestengt i fjorårets utgave.

Av NTB | 31.03.2023 13:14:20

Sport: Wimbledon-arrangøren opplyser om «regelendringen» på sine nettsider fredag.

«Vi vil godta påmeldinger fra russiske og belarusiske utøvere så lenge de konkurrerer som nøytrale», heter det i uttalelsen.

I tillegg vil det være føringer på hvem spillerne kan være sponset av.

Wimbledon-turneringen gikk uten russere og belarusere i fjor som følge av Russlands krig mot Ukraina. Det førte til at tennistourene ATP (menn) og WTA (kvinner) valgte å ta vekk rankingpoengene til spillerne som deltok.

Videre sier All England Club, som arrangerer Wimbledon-turneringen, at konsekvensene var en faktor som gjorde at de nå slipper dem inn igjen.

All England Club har vært i samtaler med den britiske regjeringen før den tok avgjørelsen om å snu i spørsmålet om russiske og belarusisk deltakelse.

– Dette var en utrolig vanskelig avgjørelse, som ikke er tatt lett på eller uten hensyn til de som vil bli berørt, sier styreleder Ian Hewitt i All England Club.

– Vi fortsetter å fordømme Russlands ulovlige invasjon, og vår helhjertede støtte forblir hos befolkningen i Ukraina, fortsetter Hewitt.

Hewitt legger til at de følger situasjonen i Ukraina nøye, og at de ikke vil vente med å ta nye grep om situasjonen skulle endre seg.

WTA og ATP er glad for og hilser beslutningen velkommen.

– Det har krevd en felles innsats på tvers av sporten for å løse situasjonen som tar vare på spillets rettferdighet, lyder det i en felles pressemelding.

Årets eneste Grand Slam-turnering på gress spilles 3.-16. juli i bydelen Wimbledon utenfor London.

(©NTB)