Menu
Wout Weghorst avgjorde kampen for Nederland mot Polen i EMs gruppe D søndag. Foto: Jens Buettner / dpa via AP / NTB

Weghorst ble helten for Nederland – sikret viktig EM-seier over Polen

Nederland skapte sjanse på sjanse etter å ha havnet under mot Polen i EM søndag. Ronald Koemans menn fikk lønn for strevet da de vendte til 2-1-seier på tampen.

Av NTB | 16.06.2024 17:33:17

Sport: Innbytter Wout Weghorst ble matchvinner sju minutter før full tid. Nathan Aké sendte en smart ball inn i feltet, og Weghorst styrte inn kampens avgjørende scoring.

Den høyreiste spissen har for vane å score som innbytter. Søndag gjentok han bedriften for tredje kamp på rad etter å ha gjort det samme i de to siste landskampene.

Før det hadde Polen tatt føringen i oppgjøret. Det gjorde laget uten sin store stjerne Robert Lewandowski på banen. Storscoreren skadet seg i oppkjøringen til turneringen, men var tilbake på benken søndag.

Polen skulle likevel finne veien til mål i oppgjøret, og det var Lewandowski-erstatter Adam Buksa som headet inn kampens første på en corner like etter kvarteret spilt.

Samme mann burde ha sendt Nederland opp i føringen før pause etter vakkert angrepsspill, men avslutningen gikk over tverrliggeren.

Begge lag skapte muligheter etter pause, men det var først sju minutter før slutt den forløsende scoringen kom for Nederland. Det sikret viktige poeng i en tøff gruppe.

– Det var en tøff kamp mot en tøff motstander, men vi er et lag som ikke gir opp, sa Gakpo ifølge BBC.

Nederland vant 1988-utgaven av EM på tysk jord da de slo Sovjetunionen i finalen i München. Landet har i tillegg som vane å ta seg langt i turneringen, og bare Tyskland har spilt flere semifinaler siden 1988.

Polens beste resultat i europamesterskapet er en kvartfinale, og landet har ikke slått søndagens motstander siden 1979.

I runde to fredag spiller Polen mot Østerrike og Nederland mot Frankrike.

Så skulle det meste handle om Nederland. Liverpool-angriperen Cody Gakpo utlignet kvarteret senere da han fyrte av fra 18 meter. Skuddet traff Polens Bartosz Salamon og endret retning på vei inn i nettmaskene.

Grupperival Frankrike er sammen med England oddsfavoritt til å gå helt til topps i årets turnering. Nederland er blant utfordrerne, mens Østerrike stiller med et solid mannskap. Polen slet i kvalifiseringen, men er likevel med å gjøre gruppe D til en av de tøffeste i årets EM.

(©NTB)