Menu
Søren Wærenskjold vant Belgia Tour sammenlagt. Her etter en etappe i Danmark rundt i fjor. Foto: Bo Amstrup, Ritzau Scanpix / NTB

Søren Wærenskjold vant Belgia Tour sammenlagt

Søren Wærenskjold og Uno-X-laget forsvarte ledertrøya i Belgia Tour også på den siste etappen i Belgia Tour og sikret sammenlagtseieren.

Av NTB | 16.06.2024 17:33:06

Sport: Wærenskjold tok ledelsen med seier på den innledende tempoetappen og ga den ikke fra seg. Før siste dag hadde han to sekunder til gode på tsjekkiske Mathias Vacek i Lidl-Trek-laget.

Feltet kom samlet til mål, og Vacek måtte nøye seg med fjerdeplass i spurten, bak tre belgiske ryttere. Dermed fikk han ikke bonussekundene han trengte for å ta seg forbi Wærenskjold.

Tim Merlier vant spurten på den 186,2 kilometer lange etappen med start og mål i Brussel. Jasper Philipsen og Tom Van Asbroeck plasserte seg også foran Vacek, som måtte være blant de to beste for å snyte Wærenskjold for triumfen.

Wærenskjold måtte grave dypt på rittets dronningetappe lørdag. Da holdt Vacek på å sikre seg trøya da han kom med i et brudd 28 kilometer før mål. Han sikret seg viktige bonussekunder, men bruddet ble innhentet kort før mål, og Wærenskjold krysset mål samtidig med tsjekkeren.

– Jeg er ikke skapt for etapper som denne, selv om jeg ble nummer fire på den samme etappen i fjor. Om jeg ikke skulle forsvare ledertrøya, ville jeg ikke greid å presse meg til det ytterste, sa han til rittets nettsted.

Per Strand Hagenes i Visma-laget gjorde det også godt i Belgia Tour, som ble arrangert for 93. gang. Han ble nummer ni sammenlagt og treer i ungdomskonkurransen bak Vacek og belgiske Alec Segaert.

– Jeg hadde flaks med at det gikk min vei, men jeg er fornøyd. Laget er fantastisk, og de har gjort en fantastisk jobb hele uka, sa Wærenskjold i seiersintervjuet, gjengitt av Eurosport.

Wærenskjold ble nummer to sammenlagt i samme ritt i fjor. Den gang ble han slått med 40 sekunder av nederlenderen Mathieu van der Poel.

(©NTB)