Menu
Russisk UD har sendt ut bilder fra møtet mandag mellom Kinas utenriksminister Yi Wang (i midten til høyre) og Russlands Sergej Lavrov. Foto: Russisk UD via AP / NTB

Wang: Kina og Russland jobber sammen for en mer rettferdig verden

Kinas utenriksminister Wang Yi ankom mandag Moskva der han sa de to landene deler et spesielt ansvar for å sikre global stabilitet.

Av NTB | 18.09.2023 21:02:33

Politikk: Under et møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov hyllet han deres delte forpliktelser til å jobbe for en «multipolar verden» og en «mer rettferdig verdensorden».

Dette er uttrykk Moskva og Beijing bruker for å beskrive seg selv som en motvekt til oppfatningen om USA som dominerende verdensmakt.

– Som ledende verdensmakter og medlemmer av FNs sikkerhetsråd har vi et spesielt ansvar for å opprettholde verdens stabilitet og utvikling, sa Wang.

– Jo mer voldelige den ensidige utviklingen med hegemoni og blokkonfrontasjon blir, desto viktigere er det for oss å følge med i tiden, vise pliktfølelse og oppfylle våre internasjonale forpliktelser, sa han videre.

Han understreket at Kina-Russland-samarbeidet ikke søker konflikt med noen og heller ikke er påvirket av noen andre land.

Lavrov ga likelydende uttalelser på den første dagen av Wangs firedagersvisitt til Russland.

(©NTB)

Flere nyheter: