Menu
Paraplyer har vært et vanlig syn i Oslos gater fredag. Her to personer som går på Rådhusplassen. Foto: Annika Byrde / NTB

Styrtregn på Øst- og Sørlandet – bygene fortsetter ut kvelden

Mandag har det vært en god del nedbør på Øst- og Sørlandet. Uværet vil trolig fortsette utover kvelden og natta.

Av NTB | 18.09.2023 21:12:22

Vær: Spesielt på Sørlandet har regnet høljet ned. Lokale veier har blant annet slitt med mye vann på veiene.

– Det har kommet en god del nedbør i Agder. Det har vært en blanding av regn og regnbyger med litt torden blandet inn, sier meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt til NTB.

Ved værstasjonen i Hynnekleiv utenfor Arendal har det kommet hele 90 millimeter med regn de siste 24 timene.

Nedbøren tar en liten pause før det kommer tilbake. Uværet vil også flytte seg oppover i landet mot Vestfold og Telemark.

– Det kommer en ny runde med byger mot natten. De kan ha torden og en del kraftige vindkast, sier Wiberg.

– Vi har et farevarsel som er ute til klokken 11 tirsdag formiddag før det vil bli atskillig lettere. Så kommer det nok en ny runde med nedbør i morgen kveld.

Mandagen har vært preget av byger som har kommet og gått. Sør i hovedstaden ved Bjørnholt har det kommet 25,6 millimeter med regn det siste døgnet. Ved Gardermoen har det kommet nesten 40 millimeter.

– Regnet kan blant annet føre til oversvømmelser lokalt på veinett, det er et problem som kan oppstå, men vi forventer ikke store konsekvenser utover det, sier Wiberg.

Statens vegvesen advarte tidligere mandag kveld om å holde seg rolig i trafikken dersom man skal møte på mye vann i veiene.

– Når det er masse vann i veien, så kan det være skummelt å komme for fort i svingene. Ta det med ro, sa trafikkoperatør Marita Bakkebø til NTB.

Også Østlandet må belage seg på mer regn i nattetimene.

Nedbøren kan føre til økt fare for både flom- og jordskred, opplyser Wiberg. Spesielt i Agder og indre strøk av Telemark, Buskerud og Innlandet bør man være varsom. Det har imidlertid ikke vært meldt om store konsekvenser så langt, og det er heller ikke forventet at det vil bli det.

(©NTB)

Flere nyheter: