Menu
Høyre-leder Erna Solberg får fortsatt støtte fra flesteparten av velgerne sine, men hele 31 prosent mener hun bør gå. Foto: Emilie Holtet / NTB

TV 2-måling: 31 prosent av Høyres velgere mener Solberg bør gå av

46 prosent av velgerne mener Erna Solberg bør trekke seg som Høyre-leder, ifølge en ny måling. Blant Høyres velgere er tallet 31,4 prosent.

Av NTB | 18.09.2023 21:22:22

Politikk: Det skriver TV 2, som har bestilt en undersøkelse fra Kantar.

53,6 prosent av Høyres velgere mener Solberg ikke bør gå av.

Kun 14,7 prosent av dem ville imidlertid stemt annerledes i kommune- og fylkestingsvalget dersom de kjente til omfanget av aksjesaken rundt Solbergs ektemann Sindre Finnes. Hele 80,6 prosent sier de ville stemt det samme.

Blant befolkningen som helhet mener 46,3 prosent at Erna Solberg bør gå av som Høyre-leder, ifølge målingen. 30,5 prosent svarer nei.

1004 personer har svart på undersøkelsen, av disse er 230 Høyre-velgere. De fikk spørsmål om hvorvidt de ville stemt annerledes om omfanget av Finnes-saken var kjent, om hvorvidt Solberg bør trekke seg, og om hvem som da eventuelt bør overta.

Feilmarginen for Høyre-velgerne er 4,7 prosentpoeng på spørsmålet om de ville stemt annerledes, og 6,1 prosentpoeng på spørsmålet om hun bør trekke seg.

(©NTB)

Flere nyheter: