Menu
Evan Gershkovich har sittet fengslet i Russland i ett år. Her er han avbildet under et fengslingsmøte i Moskva i desember. Foto: Dmitry Serebryakov / AP / NTB

Wall Street Journal markerer ettårsdag for pågripelsen av journalist i Russland

Langfredag markerer avisen Wall Street Journal ettårsjubileet til pågripelsen av deres amerikanske journalist Evan Gershkovich i Russland.

Av NTB | 29.03.2024 15:53:06

Kriminalitet og rettsvesen: I papirutgaven har avisa holdt av forsiden av en spesialseksjon med et stort blankt felt med overskriften: «Artikkelen hans burde stått her».

På nett har avisa valgt å pryde forsiden med en sak om Gershkovichs tolv måneder i russisk varetekt. «Evan Gershkovichs stjålne år i et russisk fengsel», heter saken, som blant annet inneholder et intervju med journalistens foreldre og venner.

Gershkovich ble pågrepet 29. mars i fjor under en reportasjereise til Jekaterinburg, og har siden blitt holdt varetektsfengslet i Moskva. Så sent som tirsdag ble varetektsfengslingen forlenget med tre nye måneder.

Han er anklaget for å spionere for USA, noe både Gershkovich og Wall Street Journal avviser.

USAs president Joe Biden sier fredag at Washington «jobber hver dag for å sikre Gershkovichs løslatelse».

– Journalistikk er ingen forbrytelse, og Evan dro til Russland for å gjøre jobben sin som reporter. Han risikerte sin egen sikkerhet for å belyse sannheten om Russlands brutale aggresjon mot Ukraina, sier han i en uttalelse fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: