Menu
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen besøker Brasil, Argentina, Chile og Mexico denne uken. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Von der Leyen møter Lula i Brasil

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyern starter mandag sin rundreise i fire latinamerikanske land. Hun skal blant annet møte Brasils president Lula.

Av NTB | 12.06.2023 12:48:52

Politikk: I tillegg besøker von der Leyen Argentina, Chile og Mexico.

Høyt på agendaen for EU-presidenten er handelsavtalen mellom EU og den søramerikanske Mercosur-gruppen. Den inkluderer Argentina, Paraguay, Uruguay og Brasil. EU har forhandlet om en frihandelsavtale siden 1999 og ble i prinsippet enig med Mercosur i 2019. Likevel er det enkelte spørsmål som ikke er avklart, blant annet om vern av regnskogen i Amazonas.

Von der Leyen vil også forsøke å framskynde en oppdatering om handelsavtalen mellom EU og Mexico, som det ble enighet om i 2018. EU ønsker dessuten partnerskap om en rekke kritiske råmaterialer med en flere land i regionen.

EU har varslet at de vil bedre forholdet til Latin-Amerika. Von der Leyens besøk skjer en uke før Brasils president Lula da Silva reiser til Paris, og i juli skal 30 ledere fra Latin-Amerika og Karibia til Brussel for et toppmøte.

(©NTB)

Flere nyheter: