Menu
Norgesgruppen sier de ikke vil gjøre noe forhastet når det gjelder boikotten som flere norske selskaper har fulgt opp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Norgesgruppen i dialog med Procter & Gamble om boikott

Dagligvarekonsernet Norgesgruppen er i kontakt med merkevaregiganten Procter & Gamble etter at spørsmålene om en mulig boikott er blitt aktualisert.

Av NTB | 12.06.2023 12:29:11

Økonomi og næringsliv: Norgesgruppen eier butikkjeder som Kiwi, Meny og Joker.

Kommunikasjonssjef Kine Søyland sier til VG at de har vært i kontakt med Mondelez, som eier Freia, etter at sjokoladeboikotten har bredt om seg. Men Norgesgruppen har også dialog med det amerikanske multinasjonale konsernet Procter & Gamble, som i likhet med Mondelez er svartelistet av Ukraina. Dette selskapet har kjente varer som Gilettes barberhøvler, Pantenes sjampo og Duracells batterier.

– Dette er en større sak enn det startet med, og det er viktig at vi som en stor aktør tar oss tid og ikke trekker forhastede konklusjoner, sier Søyland til VG.

Hun påpeker at det er flere selskaper på den ukrainske svartelisten enn Mondelez. Hun sier det er viktig for Norgesgruppen å bruke tid.

– En boikott vil kunne ramme uskyldige og få mange alvorlige konsekvenser, sier kommunikasjonssjefen.

– Så er vi opptatt av å forholde oss til vedtatte sanksjoner fra EU som også norske myndigheter støtter. Det er også førende og viktig for oss, legger hun til.

(©NTB)

Flere nyheter: