Menu
Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard har utkjempet flere intense dueller i Tour de France de siste årene. Foto: Bernard Papon / AP / NTB

Visma-sjefen fullroser Vingegaard etter sterk Tour de France-start: – Vi var meget bekymret for ham

En hel sykkelverden holdt pusten da Jonas Vingegaard krasjet stygt i Baskerland rundt i april. Før årets første fjelletappe i Tour de France hylles dansken av egen sjef.

Av NTB | 02.07.2024 07:33:19

Sport: Allerede på den 2. etappen ble 27-åringen utfordret av slovenske Tadej Pogacar på vei opp den siste tøffe stigningen. Den doble Tour de France-vinneren holdt tritt med rivalen, til stor glede for Visma-sjef Richard Plugge.

– Det at han har klart å komme tilbake til dette nivået i Tour de France er en stor prestasjon. De to første dagene var utrolige, og det gir både ham og laget mye selvtillit, sier Plugge.

Snaue tre måneder er gått siden Vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i Baskerland rundt. Da dansken sto på startstreken i Firenze lørdag, var det hans første ritt siden 4. april.

– Først og fremst var jeg glad for at han i det hele tatt kom til start. Vi var meget bekymret for ham da han lå på bakken i april. Vi visste at han var kapabel til å komme tilbake til sitt fysiske nivå, og vi har sett at tallene på trening har vært gode. Trening og konkurranse er likevel to vidt forskjellige ting, understreker Visma-sjefen.

Han lot seg særlig imponere av hvordan Vingegaard kjørte ned fra San Luca-stigningen.

– Han er fortsatt en av de beste utforkjørerne i verden. Han viste at velten ikke har blitt et problem for ham.

Tirsdag venter en 139,6 kilometer lang fjelletappe fra Pinerolo til Valloire. Tre kategoriserte stigninger (to annenkategorier og én utenforkategori (HC)) står på menyen for rytterne.

(©NTB)

Flere nyheter: