Menu
Uruguays Mathías Olivera (t.v.) feirer etter å ha scoret Uruguays 1-0-mål mot USA. Målet ble kampens eneste. Foto: Reed Hoffman / AP / NTB

USAs landslagssjef under press etter Copa America-fiasko: – Vi er ikke på rett spor

Vertsnasjon USA er ute av Copa America etter 1-0-tap mot Uruguay i Kansas City i Missouri mandag. Nå brenner det under føttene på landslagssjef Gregg Berhalter.

Av NTB | 02.07.2024 07:53:24

Sport: Forsvarsspiller Mathías Olivera ble matchvinner for Uruguay, og de lyseblå endte på topp av gruppe C med ni poeng.

USA forsvant på sin side rett ut av mesterskapet etter at Panama gjorde jobben mot Bolivia.

– Vi er svært skuffet, og vi vet at vi er kapable til å levere bedre. Det klarte vi ikke å vise. Det er så enkelt, sa Berhalter til pressen etter kampen.

Blant amerikanske fotballeksperter er Berhalters framtid gjenstand for diskusjon.

– Knivene er ute, og det skal de også være. Dette er ikke godt nok, slår Fox Sports-ekspert Alexi Lalas fast.

– Jeg synes ikke vi har utviklet oss nok siden VM i 2022. Vi er ikke på rett spor, slår han fast.

Berrhalter er selv ikke i tvil om at han er USAs landslagssjef når VM sparkes i gang om to år, og Berhalter svarte bekreftende «ja» på spørsmål om han sitter ved roret fram til mesterskapet, som skal spilles i USA, Canada og Mexico.

Panama, som er med i sitt andre Copa America, endte gruppespillet med seks poeng. Dermed er de for første gang klare for utslagsrundene.

Kampens største jubelutbrudd kom da Bolivia utlignet mot Panama i den andre kampen i gruppa og USA ble dyttet opp til andreplass. Gleden var imidlertid kortvarig.

Uruguay tok ledelsen da Nicolás de la Cruz fant midtstopper Ronald Araújo i feltet på frispark. Barcelona-stjernen headet mot mål og USA-keeper Matthew Turner måtte gi retur. Den havnet hos Olivera, som satte ballen i nettet. Målet ble godkjent etter en langvarig VAR-sjekk for offside.

– Vi hadde en god start og viste masse energi, men vi hadde bare ikke nok kvalitet. Vi klarte rett og slett ikke å finne noen løsning, sa USA-kaptein Christian Pulisic etter kampen.

Han får støtte fra Clint Dempsey.

Etter sjokktapet mot Panama i forrige kamp, var USA nødt til å vinne for å ha sjans til å gå videre. Amerikanerne startet kampen godt, men Uruguay vokste seg inn i kampen, og stjernespiss Darwin Núñez holdt på å score i første omgang.

(©NTB)