Menu
Ollie Watkins scoret for Aston Villa mot Newcastle lørdag. Foto: Jacob King / PA / AP / NTB

Villa herjet med Newcastle – forlenget seiersrekken

Aston Villa kjørte til tider over Newcastle og vant 3-0 på hjemmebane. Birmingham-laget er for alvor med i kampen om en topp fem-plassering i Premier League.

Av NTB | 15.04.2023 15:34:06

Sport: Med seieren har Villa vunnet sine fem siste ligakamper. Manager Unai Emery har gjort en kjempejobb med laget etter at Steven Gerrard fikk sparken i slutten av oktober i fjor. Villa har plukket tredje flest poeng siden spanjolens ankomst 1. november.

Lørdag scoret Ollie Watkins to ganger og forbedret statistikken til 14 ligamål. Han har i tillegg scoret i ti av de tolv siste kampene. Jacob Ramsey fikk også nettsus.

Villa har nå 50 poeng, og dermed skiller det bare tre poeng opp til Tottenham på femteplass. Sistnevnte har én kamp mindre spilt, men det er svært tett og jevnt i kampen om europaspill. Lagene skal møte hverandre i innspurten.

Newcastle fikk sin seiersrekke på fem kamper brutt. De har vært svært gode denne sesongen og ligger på tredjeplass med 56 poeng. Det skiller bare tre poeng ned til femteplass og seks ned til Villa.

Skulle det ende uten mesterligaplass, er nok det en stor skuffelse for laget som har sluppet inn minst mål denne sesongen. Etter lørdagens nederlag har Newcastles målvakt måttet plukke 24 baller ut av eget nett i ligasammenheng, og det er tre mindre enn Manchester City.

Men Villa skulle ikke vente lenge på nettkjenning, for etter ti minutter lå ballen i nettet. Watkins fikk akkurat satt hodet på et innlegg fra John McGinn, og da ballen falt til Ramsey, hamret han den i hjørnet.

Villa fortsatte å kjøre på, og bare fire minutter senere smalt det igjen i treverket bak Nick Pope. Ramsey fikk ballen på fem meter, men avslutningen gikk i tverrliggeren.

Like etterpå skulle han likevel få sin scoring. Watkins mottok ballen inne i feltet med ryggen mot mål, men med en kjapp vending overrasket han Newcastle-forsvaret og satte ballen i hjørnet.

På tampen scoret han sitt andre mål etter flott spill av hjemmelaget.

Det var en fartsfylt åpning på kampen, og etter bare 25 sekunder fikk Watkins en kjempemulighet. Avslutningen gikk i stolpen.

Newcastle kom mer med i kampen etter hvert, men Villa-keeper Emiliano Martinez holdt stand bakerst. Etter en time hadde Watkins en ball i nettmaskene, men scoringen ble annullert for en hårfin offside etter en VAR-sjekk.

(©NTB)