Menu
Viktor Hovland sliter på Pinehurst-banen i US Open. Foto: Matt York / AP / NTB

Viktor Hovland i store problemer i US Open – klarte ikke cuten

Viktor Hovland (26) spilte solid dagen etter marerittstarten i US Open, men var ett slag fra å klare cuten i majorturneringen.

Av NTB | 15.06.2024 05:43:03

Sport: Den norske golfstjernen endte dagen på to slag under par, mens han totalt ligger på seks slag over par.

Det betød at Hovland var avhengig av en stor dose flaks for å klare cuten i turneringen. Det gjorde han ikke. Da resten av spillerne var ferdige med sin andre runde, var tallenes tale klar. Hovland klarte ikke cuten, som var på fem slag over par.

Hovland åpnet godt med birdie på første hull, men en dobbeltbogey på det 8. hullet ødela mye. På det niende hullet ble det en birdie igjen, noe som tente et syltynt håp for Oslo-gutten. Håpet ble ikke noe mindre da han vartet opp med tre birdie på de fire neste hullene. Dessverre røk 26-åringen på bogey på både hull 16 og 17, som kostet ham cuten i turneringen.

– Der er nok toget gått, kommenterte Joakim Mikkelsen på Viaplay.

Nordmannen avsluttet riktignok runden med noen en birdie, men det holdt ikke til å ta seg videre likevel. Torsdagens åpningsrunde ble et mareritt der han fikk svært lite til å stemme, og han endte dagen på åtte slag over par etter blant annet to dobbeltbogeyer.

Ludvig Åberg (Sverige) leder turneringen enn så lenge på fem slag under par. Amerikanerne Patrick Cantlay og Bryson DeChambeau og belgiske Thomas Detry følger slaget bak.

US Open spilles i år på Pinehurst-banen i North Carolina. Den har ikke Hovland klart å løse spesielt bra.

Nordmannens beste plassering i den gjeve majorturneringen er 12.-plassen fra debuten som amatør i 2019. Da ble den spilt i Pebble Beach i California.

(©NTB)

Flere nyheter: