Mathis Olimb viste seg fram igjen for Vålerenga hjemme mot Stjernen tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

VIF snudde til storseier etter tidlig kalddusj – nærmer seg NM-semifinale

Vålerenga kom under etter minuttet hjemme mot Stjernen, men vendte oppgjøret til 7-1-seier med flott og effektiv ishockey.

Av NTB | 19.03.2024 21:27:41

Sport: Det gjør at VIF leder 3-0 i best av sju kamper i NM-kvartfinalen. Det gjør også Stavanger og favoritten Storhamar etter tirsdagens kamper.

Vålerenga hadde ikke noe godt tak på Stjernen i grunnspillet denne sesongen, men i sluttspillet har Oslo-klubben strammet grepet. Blåtrøyene får nå fire «matchballer» i kampen om semifinaleplass, den første i Fredrikstad torsdag kveld.

Det var imidlertid Stjernen som startet best på Jordal Amfi tirsdag. VIF fikk en tidlig utvisning på Christopher Bengtsson, og John Piccinich scoret i overtall etter ett minutt og ti sekunder.

Det tok ikke lang tid før vertene var foran. Mark Auk hamret inn 1-1 i krysset etter en frekk vending, mens Mathis Olimb scoret i undertall like før seks minutter var spilt.

Stjernen var foran 13-5 i skuddstatistikken etter første periode, men i målprotokollen sto det 2-1 til VIF.

Vålerenga hentet fram festhockey da ledelsen ble økt til tre mål på tampen av 2. periode. Klikk-klakk-spillet fintet Stjernen-keeper Kasper Byrkjeland fullstendig ut, og Olimb kunne sette inn 4-1 i korthjørnet.

Vålerenga havnet i overtall to ganger tidlig i tredje periode, og den andre gangen skulle det lykkes vertene å punktere kampen. Bengtsson scoret på pasning fra Auk, som noterte sitt tredje målpoeng i kampen.

Luften var gått ut av gjestene i siste periode, og VIF hadde ingen problemer med å kontrollere seieren i havn. Daniel Rokseth og Thomas Olsen la på til 6-1 og 7-1 på tampen.

Tobias Fladeby punkterte oppgjøret da han gjorde 3-0 tre minutter før slutt. Frisk har dermed vendt til ledelse i kvartfinalen etter å ha tapt første kamp.

Det ble kontrollerte hjemmeseirer for Storhamar og Stavanger, som suser videre mot semifinale. Serievinner Storhamar slo Lørenskog 5-2 etter litt startvansker, mens Anthony Salinitri scoret to ganger da Stavanger slo Lillehammer 4-1.

I midtperioden var hjemmelaget bedre, og de fortsatte å være klart mer effektive enn gjestene. Sebastian Johansen økte til 3-1 på en kontring etter 26 minutter, og han har dermed scoret i alle de tre kvartfinalekampene.

I Sarpsborg sikret Frisk Asker seg en viktig 3-0-seier som sørger for at de leder 2-1 sammenlagt i kvartfinalen mot Sparta. Hampus Gustafsson og Mats Frøshaug la grunnlaget for seieren med hver sin scoring i første periode.