Norges skip Marianne Rørvik i aksjon i VM i Canada. Foto: Darren Calabrese, The Canadian Press via AP / NTB

Nytt tap for curlingkvinnene i Canada

Norges lag i curling-VM for kvinner kom til kort mot topplaget Sveits i sin sjette kamp tirsdag. Sveitserne vant 6-3 etter å ha ledet nesten hele veien.

Av NTB | 19.03.2024 21:07:49

Sport: Med to seire og fire tap er den norske kvartetten på etterskudd i kamp om en plass i cupspillet. Sveits tok på sin side den sjette strake seieren og topper tabellen.

Sveits tok ledelsen i første omgang, men Norge utlignet til 1-1 i den tredje. Det var eneste gang de norske var à jour, for Sveits scoret to poeng i 4. omgang og «stjal» ett poeng til i den femte. Resten av kampen byttet lagene på å score ett poeng hver.

Norge innledet VM med 4-6-tap for Skottland, men slo tilbake med 8-7 over Sverige. Etter to strake tap med 5-7 for USA og 4-9 for vertsnasjonen Canada ble det mandag 11-5-seier over Tyrkia.

Tirsdagens tap sendte de norske ned til delt 7.-plass. De to beste går direkte til semifinale, de fire neste til første utslagsrunde.

På Norges lag spiller Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye, skip Marianne Rørvik og Kristin Skaslien. De møter New Zealand og Japan onsdag.