Menu
Kajsa Vickhoff Lie etter super-G for kvinner under VM i alpint i Méribel. Foto: Lise Åserud / NTB

Vickhoff Lie med kjempetid – i medaljekampen i super-G-rennet i VM

Kajsa Vickhoff Lie ligger på delt 3.-plass i super-G-rennet i alpint-VM i Méribel etter at 25 løpere har kjørt. Ragnhild Mowinckel ligger på femteplass.

Av NTB | 08.02.2023 12:35:32

Sport: Fra startnummer fire kjørte Vickhoff Lie til ledelse, men har siden blitt skjøvet ned til en foreløpig tredjeplass, 33 hundredeler bak ledende Marta Bassino.

– Det er det verste og det beste jeg har opplevd. Å være her nå og ligge på 3.-plass … Jeg kommer ikke til å ta imot noen gratulasjoner før siste har passert målstreken, sier Vickhoff Lie til Viaplay.

Skulle det holde helt inn for Vickhoff Lie, vil det bli den første medaljen en norsk kvinne tar i en fartsdisiplin i VM siden Astrid Lødemel vant sølv i utfor og bronse i super-G i 1993.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med at jeg klarer å være der oppe nå. Bare det å være tilbake og kjøre renn her, er en drøm for meg. Denne medaljen betyr ekstremt mye, sier 24-åringen.

Ragnhild Mowinckel var i utgangspunktet Norges største medaljehåp i super-G-rennet, men gjorde en stor feil i midtpartiet som trolig kostet henne VM-gullet.

Moldenseren kjørte i mål bare tre hundredeler unna pallplass, til tross for den store feilen.

Mowinckel ble nummer to under super-G-delen av kombinasjonsrennet mandag.

Dermed leder Mowinckel super-G-cupen i verdenscupen foran sveitsiske Lara Gut-Behrami.

Vickhoff Lie leverte også knallsterkt rett før VM. 24-åringen som gjorde skadecomeback tidligere i sesongen etter 1,5 på sidelinjen, kjørte ned til 2.-plass i utforrennet i Cortina.

Medaljen er også Norges tiende VM-medalje i alpint på kvinnesiden.

Moldenseren fikk en fantastisk oppvarming til VM. 30-åringen klinket til med to pallplasser på de tre siste rennene før mesterskapet: super-G-seier i Cortina d’Ampezzo og 2.-plass i storslalåmrennet i Kronplatz.

(©NTB)