Menu
– Vi kan ikke la Vladimir Putin lykkes, sier Storbritannias utenriksminister James Cleverly i forbindelse med den siste sanksjonspakken mot Russland. Arkivfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Ny runde med britiske sanksjoner mot Russland

Samme dag som Volodymyr Zelenskyj besøker Storbritannia, kunngjør landet nye sanksjoner mot «eliten i det russiske forsvaret og Kreml».

Av NTB | 08.02.2023 12:35:44

Politikk: Blant dem som omfattes av den siste sanksjonsrunden, er seks selskaper som leverer militært utstyr, blant annet droner, til den russiske invasjonsstyrken i Ukraina.

Sanksjonene rettes også mot åtte personer og én virksomhet som er knyttet til finansnettverk som bidrar til å «opprettholde rikdommen og makten til elitene i Kreml, heter det i en uttalelse fra den britiske regjeringen.

– Ukraina har vist Putin at de ikke vil la seg knekke av hans tyranniske invasjon. Han har svart med vilkårlige angrep på sivile områder og viktig infrastruktur i hele landet, sier den britiske utenriksministeren James Cleverly.

– Vi kan ikke la ham lykkes, sier Cleverly om den russiske presidenten og legger til at støtten til Ukraina må styrkes.

Onsdag er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på besøk i Storbritannia der han blant annet skal møte statsminister Rishi Sunak og skal i audiens hos kong Charles. Torsdag skal han til Brussel for å delta på EUs toppmøte.