Catalina Usme (i midten) gir Colombia ledelsen i VM-kampen mot Jamaica. Foto: Hamish Blair, AP /NTB

Veteran skjøt Colombia til VM-kvartfinale – jubelscener etter 1-0 over Jamaica

En herlig scoring sendte Colombias fotballkvinner til himmels i VM med 1-0 over Jamaica i åttedelsfinalen. England venter i neste runde for søramerikanerne.

Av NTB | 08.08.2023 12:14:43

Sport: Kvartfinalen spilles lørdag.

1-0-målet kom etter en teknisk fullkommen avslutning av Catalina Usme. Hun dempet ballen med venstrebeinet i en presset situasjon. Så avsluttet hun like delikat med samme fot.

– Den førsteberøringen kommer til å overgå til evigheten i Colombia, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås under Viaplays sending.

33-årige Usme scoret også på straffe i Colombias 2-0-seier over Sør-Korea tidligere i VM.

Søramerikanerne slo Jamaica etter en jevn kamp der begge lag hadde gode sjanser. Jamaicanerne hadde en avslutning i stolpen noen få minutter etter Colombias ledermål.

Etter 85 minutter headet Colombia i stolpen. Marginene i den situasjonen gjorde at Jamaica fortsatt hadde et håp om uavgjort i sluttfasen av oppgjøret, men de klarte ikke å få kranglet inn en utligning.

Det utspilte seg voldsomme jubelscener i den colombianske leiren etter sluttsignalet i Melbourne. Der var det vel 27.000 tilskuere på tribunene, og en god del viftet med colombianske flagg.

Colombia er eneste gjenværende lag i VM-turneringen fra Nord,- Mellom- og Sør-Amerika. De to store nasjonene derfra, USA og Brasil, skuffet begge i verdensmesterskapet.