Menu
Ecowas holder et nytt krisemøte om Niger etter at kuppmakerne i landet avviste et ultimatum om å gjeninnsette president Mohamed Bazoum eller risikere maktbruk. Her fra en demonstrasjon utenfor Nigers ambassade i Paris 5. august. Foto: Sophie Garcia / AP / NTB

Vestafrikanske ledere holder nytt krisemøte om Niger-kuppet

Lederne fra den vestafrikanske blokken Ecowas holder torsdag et krisemøte om kuppet i Niger etter at landets kuppmakere nektet å gjeninnsette presidenten.

Av NTB | 10.08.2023 10:54:19

Politikk: To uker etter militærkuppet som styrtet Nigers valgte president Mohamed Bazoum, sier Ecowas at de fortsatt ønsker en diplomatisk løsning på krisen, men at de ikke utelukker å bruke makt om nødvendig.

Ecowas varslet allerede tirsdag at det ville bli tatt «viktige avgjørelser» under krisemøtet i Nigerias hovedstad Abuja torsdag. Det er ikke kjent hva dette dreier seg om.

Blokken, som består av 15 vestafrikanske land, har kjempet for å stanse en kaskade av kupp blant medlemslandene siden 2020. Kuppmakerne i Niger fikk en frist til forrige søndag på å gjeninnsette Bazoum eller risikere maktbruk, men avviste ultimatumet.

Muligheten for en militær intervensjon i Niger, en skjør nasjon som er blant verdens fattigste, har utløst debatt i Ecowas og advarsler fra nabolandet Algerie og Russland.

Niger naboland Mali og Burkina Faso, som begge styres av militærjuntaer som har tatt makten i statskupp, mener imidlertid at en intervensjon i Niger også er ensbetydende med en krigserklæring mot deres land.

Tirsdag ble et forslag om å møte utsendinger fra Ecowas, FN og Den afrikanske union (AU) i hovedstaden Niamey i Niger avvist av kuppmakerne.

(©NTB)

Flere nyheter: