Menu
Liverpool-manager Jürgen Klopp er en ivrig tilhenger av vinterpausen i engelsk fotball. Foto: Jon Super, File / AP / NTB

Premier League kan bli tvunget til å skrote vinterpausen: – Mye er nødt til å endre seg

Premier League-sjef Richard Masters åpner for at ligaen kanskje må droppe sin vinterpause når fotballprogrammet blir mer hektisk de kommende årene.

Av NTB | 10.08.2023 10:54:33

Sport: Sommeren 2025 går Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i gang med en ny og oppgradert utgave av klubb-VM. Da skal 32 lag delta. Det kan skape trøbbel for Premier League-klubber som da får lite tid mellom sesongslutt og mesterskapet. I tillegg blir VM utvidet til hele 64 lag i 2026. Det fører til flere kamper og et mer hektisk program.

Masters sier at de har diskutert endringene med fotballedelsen i England. De siste sesongene har Premier League hatt en liten pause rundt juletider.

– Det er en av de tingene vi snakker med Det engelske fotballforbundet (FA) og Den engelske fotballigaen (EFL) om. Vi vil at Premier League og de andre turneringene i England skal blomstre, og det krever endringer, sier han.

– Mye er nødt til å endre seg. Vi er veldig oppmerksomme på endringene i Fifa-turneringene. Det kommer til å ta opp mer plass på kalenderen, fortsetter han.

Masters sier at de har tett dialog med Det europeiske fotballforbundet om saken, men at diskusjonene med Fifa hittil har uteblitt.

(©NTB)