Menu
Polske myndigheter sender over dobbelt så mange soldater til grensen til Belarus. Nå vil 10.000 soldater ha en tilstedeværelse der. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB

Polen vil øke styrkene ved grensen til Belarus til 10.000 soldater

Polen vil øke antallet soldater ved sin østlige grense til Belarus til 10.000 soldater, opplyser landets forsvarsminister Mariusz Blaszczak torsdag.

Av NTB | 10.08.2023 11:04:30

Krig og konflikter: Disse soldatene er et tilskudd til de allerede 4000 soldatene som er der fra før, ifølge polske myndigheter. Senest onsdag ble det sendt 2.000 soldater til landets østlige grense til Belarus.

Det skjer samtidig som rekordmange migranter krysser grensen fra Belarus til Polen, en situasjon polske myndigheter hevder Russland og Belarus har orkestrert for å destabilisere situasjonen i EU-land.

Polen har den siste tiden ropt varsku om trusselen om provokasjoner fra Belarus og potensielle farer ved at leiesoldatfirmaet Wagner-gruppen holder til der.

Polske myndigheter anklager også Belarus og Russland for å ha skapt en ny strømning av migranter til EU-land i et forsøk på å destabilisere regionen.

(©NTB)

Flere nyheter: