Kamp nummer to i NM-semifinalen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers i Jordal Amfi. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga utlignet i NM-semien mot Oilers – Partanen matchvinner i forlengelse

Vålerenga slo tilbake i det andre semifinaleoppgjøret mot Stavanger Oilers, og vant kampen 2-1 etter forlengelse.

Av NTB | 02.04.2024 22:03:09

Sport: Mika Partanen avgjorde kampen etter drøyt ti minutter med forlengelse. Dermed står det 1-1 etter to semifinaler.

– Det føles godt, men vi var veldig heldige der, sa Partanen til TV 2 etter kampen.

– Jeg synes vi har bra arbeidsmoral og jobbet hardt. Vi skapte flest store sjanser, men jeg synes Vålerenga var bedre med puck. Vi gjør litt for mange dårlige valg, kommenterte Stavanger-trener Anders Gjøse.

– Vi startet ganske dårlig, men vi ble bedre og bedre utover i kampen. Jeg synes det var en god måte å respondere på i dag, fortsatte Partanen.

Stavanger Oilers kom best i gang i kampen og skapte flere solide muligheter. Vålerenga løftet seg utover i 1. periode, men ingen av lagene fant nettmaskene før første pause.

Vertene fra Oslo klarte imidlertid ikke å avverge skuddet til Anthony Salinitri rett før slutt i 2. periode. Anders Tangen Henriksen tredde pucken strålende opp til målscoreren som kom alene med Tobias Breivold.

Lørdag gikk Oilers seirende ut av det første semifinaleoppgjøret mot VIF med 4-1-resultat på hjemmeis.

Oilers og Vålerenga endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i grunnseieren.

Stavanger er regjerende norgesmester etter seier over Storhamar i finalen forrige sesong.

Sluttspilloppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seirer avanserer videre til finalen.

Oskar Ekelund utlignet for Oslo-laget drøyt fire minutter inn i 3. periode.