Vålerenga er klare for matchball. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga sikret seg matchball i NM-semifinalen mot Stavanger Oilers – kapteinen fikset pangstart

Kaptein Martin Røymarks to tidlige scoringer la grunnlaget da Vålerenga slo Stavanger Oilers 3-2 i NM-semifinalen i ishockey mandag. Oslo-klubben snuser på finalen.

Av NTB | 08.04.2024 21:23:12

Sport: Seieren på bortebane betyr at Oslo-klubben leder 3-2 i kamper i semifinaleserien. Dermed holder det med seier hjemme i Jordal Amfi for å sikre seg finalebilletten.

Kaptein Røymark scoret kampens to siste mål da Vålerenga slo Stavanger 4-3 etter forlengning i kamp nummer fire i Oslo lørdag. Mandag fortsatte han der han slapp da.

Kun fem minutter og 50 sekunder var spilt da veteranen sendte gjestene i ledelsen i Stavanger, og hjemmepublikummet hadde knapt svelget skuffelsen før Røymark satte inn sitt fjerde strake mål i semifinaleduellen.

2-0-scoringen kom etter seks minutter og 24 sekunder etter et stygg pasningsfeil av hjemmelagets Dan Kissel.

Samme Kissel var mannen som reduserte for vertene midt i midtperioden. Det var fullt fortjent etter et voldsomt Oilers-press. Rogalendingene kunne da fort scoret både én og to ganger til. To stolpetreff ble det blant annet i annen periode.

I stedet for utlikning var det Vålerenga som scoret først i tredje periode ved Alex Dostie. Thomas Olsen var våken og fant lagkameraten på blankt mål.

Oilers svarte umiddelbart ved Mattias Trettenes og tente håpet, men nærmere kom ikke hjemmelaget utlikning og forlengning. Det hjalp heller ikke å ta ut målvakt Henrik Holm i sluttminuttet.

Vålerenga red av det som ble en liten storm i sluttminuttene og kunne juble for å ha skaffet seg matchball i semifinalen.

Den kommer torsdag i Oslo.

Storhamar er allerede klare for sin femte strake NM-finale etter å ha slått Frisk Asker 4-1 i kamper i sin semifinale.