Menu
Birk Ruud under forberedelsene til VM i fristil. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Værtrøbbel i fristil-VM – Ruud-kvalifisering flyttet til søndag

Kraftig vind fører til endringer i programmet i VM i fristil. Birk Ruud og de andre slopestylekjørerne må vente til søndag med å komme i gang.

Av NTB | 25.02.2023 19:05:28

Sport: I utgangspunktet skulle slopestylekvalifiseringen i Georgia startet klokken 7 norsk tid lørdag, men vindforholdene førte til flere utsettelser gjennom formiddagen. Til slutt ble det besluttet å flytte konkurransen til søndag.

Også blandet lagkonkurranse i skicross ble flyttet til søndag. Da avvikles det etter utslagsrundene i den individuelle VM-konkurransen i skicross, som fra før var omberammet til søndag.

Det ble kåret verdensmestere i kulekjøring lørdag. Mikaël Kingsbury fra Canada og franske Perrine Laffont var best. Søndag blir det travelt i VM-anlegget i Bakuriani. Da skal det kåres mestere i fem øvelser (også parallell kulekjøring for begge kjønn) i tillegg til kvalifisering i slopestyle for menn og kvinner.

Norge har fire menn (Birk Ruud, Tormod Frostad, Sebastian Schjerve og Christian Nummedal) og to kvinner (Johanne Killi og Sandra Eie) med i slopestyle.

(©NTB)