Elverums Antonio Serradilla Cuenca i aksjon mot ØIF Arendal i NM-semifinalen. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Elverum og Kolstad til NM-finale – slo hjemmelaget tross to røde kort

Elverum møter serieleder Kolstad i mennenes NM-finale i håndball-NM etter at de vant hver sin semifinale i Arendal lørdag.

Av NTB | 25.02.2023 18:55:35

Sport: ØIF Arendal hadde æren av å spille semifinale i egen arena, men ble hakket for svak for Elverum. De tilreisende åpnet kampen godt og økte stadig ledelsen. Takket være en god kombinasjon av godt forsvarsspill og imponerende keeperprestasjoner, kunne Elverum gå til pause med 18-12-ledelse.

Etter hvilen fortsatte Elverum de gode taktene, men fikk tøffere motstand. Hjemmelaget kjempet heroisk og tettet inn forspranget mot slutten av kampen, men kunne ikke unngå tap selv om Elverum-duoen Johan Fingren og Daniel Blomgren begge pådro seg rødt kort for stygt spill.

ØIF Arendal-spiller Aksel André Strupstad endte også med rødt kort. Han pådro seg alle hjemmelagets tre utvisninger i kampen.

Kampens toppscorer ble Elverum-stjernen Tobias Grøndahl med ni mål. Magnus Søndenå scoret åtte for ØIF Arendal.

I den andre semifinalen holdt Kristiansand storfavoritt Kolstad til 15-15 ved pause, men etter pause viste nivåforskjellen seg, og Kolstad vant 34-25. Sigvaldi Gundjonsson og Magnus Gullerud scoret ni mål hver for storsatsende Kolstad, som ikke har avgitt poeng i serien.

Finalene i NM spilles søndag. I kvinnenes finale møtes Sola og Vipers Kristiansand.