Menu
Det er vått på årets Roskilde-festival, og lørdag er det ventet mer uvær. Foto: Torben Christensen / Ritzau Scanpix / NTB

Uvær over Roskilde sender folk tidlig hjem

Det er ventet både styrtregn, hagl og tordenvær over musikkfestivalen Roskilde lørdag ettermiddag. Flere pakker derfor sammen og reiser tidligere enn planlagt.

Av NTB | 06.07.2024 12:33:13

Kultur og underholdning: – Trafikken er allerede på vei til å stoppe opp på grunn av biler som henter gjester. Gi plass og vær tålmodig, skriver Midt- og Vestsjællandspolitiet i sosiale medier.

Danmarks meteorologiske institutt melder både styrtregn, hagl og torden i Roskilde-området på festivalens siste dag. Tordenvær er ikke helt ufarlig på festivalområder, som består av åpne flater og konserttelt med metallmaster.

– Vi er veldig klar over muligheten for lynnedslag, for da har vi to scener vi ikke kan ha konserter på. Så der er vi beredt på å stenge, sier sikkerhetssjef ved festivalen, Morten Therkildsen, til dansk TV2.

Lørdagens headlinere på Roskilde er blant annet SZA og PJ Harvey, men de skal ikke på scenen før uværet er ventet å være over.

(©NTB)

Flere nyheter: