Menu
Det blir ikke mye sommeridyll på Sør- og Østlandet denne helgen. Natt til søndag er det sendt ut farevarsel om styrtregn. Når regnskyllet er ferdig, blir det sterk vind i hele, men særlig ytre deler av Oslofjorden. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Varsler regn- og vindfull søndag på Sør- og Østlandet

Det er sendt ut farevarsel for styrtregn fra Agder til svenskegrensen fra natt til søndag. På dagen på søndag er det ventet kraftig vind i deler av Oslofjorden.

Av NTB | 06.07.2024 15:53:35

Vær: – De kraftigste bygene er allerede på vei innover, men vi venter at de gir kraftigst utslag på både Sør- og Østlandet, sier meteorolog Bente Wahl til NTB lørdag ettermiddag.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn som strekker seg fra helt sør i Rogaland, langs kysten helt fram til svenskegrensen. De kraftigste bygene ventes i deler av Agder, Telemark, Buskerud og Akershus.

– Farevarselet gjelder for i natt, og regnværet går ganske raskt nordover i morgen mot Trøndelag. Det er et lavtrykk som senere skal videre mot Nordland og midtre deler av Sverige.

Wahl sier at det også kan forekomme lokale oversvømmelser og tordenvær.

Når regnskyllet har passert, er det lite som tyder på en sommerlig avslutning på helgen. For beboere og ferierende i skjærgården i Vestfold og Østfold må belage seg på kraftig vind.

– Nå er det mange ute i småbåter i Østfold, for eksempel, og disse kommer til å merke vinden godt, helt inn til svenskegrensen. Vi venter kraftige vindkast langs hele kysten fra stiv til sterk kuling, sier Wahl.

Det er ventet at det kan komme vindkast på opp mot 25 meter per sekund i de sørlige delene av Østfold.

– Vi anbefaler alle å ta noen forholdsregler, som å sikre løse gjenstander og gjøre andre tiltak for å begrense skade, skriver Øst 110-sentral på X.

Den mest vindfulle perioden på dagen er ventet i løpet av tidlig i morgen formiddag og ettermiddag, før den minker på kvelden.

(©NTB)

Flere nyheter: