Menu
USAs utenriksminister Antony Blinken ankommer Gardermoen i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Oslo. Bak står USAs ambassadør Marc B. Nathanson. Foto: Heiko Junge / NTB

USAs utenriksminister Antony Blinken har landet i Norge

USAs utenriksminister Antony Blinken landet ved 18-tiden på Oslo lufthavn Gardermoen. Han skal delta på Natos utenriksministermøte i Oslo.

Av NTB | 31.05.2023 18:28:47

Krig og konflikter: En stor bilkortesje ventet på den amerikanske utenriksministeren da flyet landet på Gardermoen ved 18-tiden. Kortesjen skal sørge for at Blinken kommer seg trygt til hovedstaden.

Den amerikanske utenriksministeren har de siste dagene vært i Luleå i Sverige i forbindelse med et ministermøte i Trade and Technology Council (TTC).

Onsdag ankom Blinken Norge i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Oslo. Møtet er såkalt uformelt, som betyr at det ikke vil bli vedtatt noe de neste dagene. Dette er for øvrig det siste utenriksministermøte før toppmøtet i Litauens hovedstad, Vilnius i juli. Blinken skal etter planen være i Oslo i to dager, fra 31. mai til 1. juni.

Saken som troner øverst på utenriksministrenes agenda i Oslo er ikke uventet Ukraina. Nato-landene må blant annet bli enige om hvilket svar Ukraina skal få på sin Nato-søknad, som ble sendt av gårde i høst.

(©NTB)

Flere nyheter: