Menu
Lina Magull, kaptein på Bayern Münchens kvinnelag, løfter mestertrofeet ved siden av mennenes kaptein Manuel Neuer under klubbens feiring av bundesligatitlene. Bayerns motvilje mot å frigi spillerne allerede til starten av Tysklands VM-oppkjøringsleir skaper gnisninger. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB

Krangel med Bayern kaster skygge over tyske VM-forberedelser

Uenighet om dato for frigivelse av fem Bayern München-spillere overskygget onsdagens uttak av Tysklands foreløpige tropp til fotball-VM kvinner.

Av NTB | 31.05.2023 18:38:52

Sport: Giulia Gwinn rakk ikke å bli klar etter sin korsbåndskade, men fem andre Bayern München-spillere er i troppen landslagssjef Martina Voss-Tecklenburg offentliggjorde: Carolin Simon, Klara Bühl, Sydney Lohmann, Lea Schüller og Lina Magull.

Melanie Leupolz ble uttatt åtte måneder etter at hun ble mor. Ellers støtter Voss-Tecklenburg seg overveiende på spillere som var med å vinne EM-sølv i fjor.

Mer oppmerksomhet fikk nykåret seriemester Bayerns avgjørelse om å frigi sine spillere først 23. juni, tre dager senere enn forbundet ønsker.

– I strid med avtaler gjort i begynnelsen av året, har én klubb dessverre besluttet ikke å frigi sine spillere 20. juni som avtalt, sier Tysklands fotballforbund i en uttalelse.

– Vi har forklart våre grunner til DFB i detalj, både muntlig og skriftlig. Avgjørelsen er fattet av hensyn til spillernes helse, heter det.

– Datoen (23. juni) er basert på anbefaling fra Fifa og den europeiske klubbforeningen. Chelsea akter å frigi sine spillere samme dato.

Bayern München, som har norsk trener i Alexander Straus og norske spillere i Tuva Hansen og Emilie Bragstad, har spilt ferdig for sesongen. Wolfsburg, som spiller mesterligafinale kommende lørdag, vil frigi sine ti spillere 20. juni.

Almuth Schult (gravid) og Linda Dallmann (ankelskade) er blant dem som mister VM.

Det er tatt ut 28 spillere i den foreløpige troppen, som skal reduseres til 23 kort før avreise. Det er også nominert ti reserver i tilfelle skader.

Tyskland er i gruppe med Marokko, Colombia og Sør-Korea.

Bayern slår tilbake i en egen uttalelse.

– Selvsagt forstyrrer forsinkelsen våre forberedelser, på mange nivåer, sier Voss-Tecklenburg, som mener at spillerne har god tid til å feriere og hvile før VM-oppkjøringen starter.

(©NTB)

Flere nyheter: