Menu
Kontrolltårnet i fangeleiren på Guantanamo-basen på Cuba. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

USA løslater algerier fra Guantanamo

En mann fra Algerie som har sittet innesperret i den amerikanske fangeleiren Guantanamo i over 20 år, er løslatt, opplyser Pentagon.

Av NTB | 20.04.2023 18:54:12

Politikk: Said bin Brahim bin Umran Bakush (52) overført til Algerie etter at det tidligere i år ble besluttet at han ikke lenger utgjør en fare for USAs sikkerhet, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet torsdag.

Bakush ble pågrepet i Faisalabad i Pakistan i 2002 i forbindelse med at USA slo til mot hundrevis av menn som var mistenkt for å tilhøre al-Qaida i kjølvannet av 11. septemberangrepet i 2001.

Selv om han aldri har vært regnet som noe mer enn et medlem på lavt nivå, og ikke hadde noe å gjøre med terrorangrepet, har han likevel blitt holdt fanget på Guantanamo-basen i nærmere 21 år.

Fortsatt sitter 30 menn innesperret på basen som ble opprettet av USA i forbindelse med invasjonen av Afghanistan. De som ble sperret inne, ble regnet som «ulovlig stridende», noe som gjorde at USA så bort fra både internasjonale lover om krigsfanger og unnlot å prøve sakene for amerikanske domstoler.

På det meste var nesten 800 menn innesperret på basen, som ligger på Cuba.

(©NTB)

Flere nyheter: