Menu
USAs forsvarsminister Lloyd Austin under møtet i kontaktgruppen for Ukraina i Tyskland fredag. Han forsikret Ukraina om støtte så lenger det er nødvendig. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

USA har gitt Ukraina militærhjelp for 35 milliarder dollar

USA har forsynt Ukraina med militærhjelp til en verdi av 35 milliarder dollar siden krigsutbruddet i februar 2022, opplyser forsvarsminister Lloyd Austin.

Av NTB | 21.04.2023 16:34:09

Politikk: Landene som deltar i kontaktgruppen for Ukraina, møttes fredag på Ramstein-basen i Tyskland for å drøfte nye våpenleveranser i form av luftforsvar og ammunisjon.

– Det haster med å gi Ukraina mulighet til å beskytte sine borgere, sin infrastruktur og de væpnede styrkene mot den russiske rakettrusselen, sa Austin. Han la til at Ukraina vil få støtte så lenge det er nødvendig.

Den amerikanske forsvarsministeren sa at hjelpen fra partnerlandene er av avgjørende forskjell for Ukraina på slagmarken, samtidig som den viser hvor feil russerne har tenkt rundt krigføringen. Kontaktgruppen for Ukraina har tidligere møttes tre ganger på Ramstein-basen. Denne gang deltok også land som står utenfor Nato.

(©NTB)