USA feirer Dylan Sambergs vinnermål i forlengningen mot Sverige i ishockey-VM. Foto: Pavel Golovkin, AP / NTB

USA gruppevinner i VM etter forlengningsseier over Sverige

Sverige ble første lag som tok poeng fra USA i ishockey-VM, men amerikanerne sikret gruppeseieren da Dylan Samberg satte inn 4-3 i forlengningen.

Av NTB | 23.05.2023 18:29:03

Sport: Begge lag kom til gruppefinalen med seks seirer bak seg. Svenskene måtte ha straffer for å slå Finland og var dermed poenget bak. USA framsto som det beste laget og ledet 3-1 etter to perioder.

Mot spillets gang scoret Leo Carlsson og Timothy Liljegren i sluttminuttene, og dermed ble det forlengning. Der avgjorde Samberg etter 1.37 minutt da han skjøt stolpe-inn i krysset bak keeper Lars Johansson.

Allerede etter fem minutter måtte svenske Rasmus Sandlin ut med det som kan være en alvorlig kneskade. Michael Eyssimont fikk matchstraff for den stygge taklingen som førte til at Washington Capitals-backen vred seg i smerte på isen.

I midtperioden måtte også løperen André Petersson ut med skade. Han holdt seg til kneet etter å ha fått en vridning uten innvirkning fra motspiller.

Som gruppevinner spiller USA kvartfinale mot laget som ender på 4.-plass i Norges gruppe, trolig Slovakia. Sverige møter mest sannsynlig Tsjekkia.

Sveits, som vant Norges gruppe, møter Tyskland, mens Canada møter Finland.