Menu
Lederen for FNs organisasjon for palestinske flyktninger, Philippe Lazzarini, ber verden gjenoppta støtten til UNRWA. Han advarer sterkt mot å avvikle organisasjonen og sier det bare vil føre til mer hat og vold. Arkivfoto: Bilal Hussein / AP / NTB

UNRWA-sjef advarer om alvorlige følger for verdensfreden hvis ressurser uteblir

Sjefen for FNs hjelpeprogram for palestinerne advarte mandag hovedforsamlingen om alvorlige følger for verdensfreden dersom ikke giverlandene åpner pengesekken.

Av NTB | 04.03.2024 22:17:42

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi lever fra hånd til munn, sa Phillipe Lazzarini i sin tale til de 193 medlemslandene i FN. Han leder FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). Han la til at en oppløsning av UNRWA vil være det samme som å ofre en generasjon av barn.

– Det å avvikle UNRWA er korttenkt. Hvis vi går til et slikt skritt, ofrer vi en hel generasjon av barn og gir grobunn for hat, fiendskap og framtidig konflikt, sa Lazzarini.

I januar hevdet Israel at tolv UNRWA-ansatte deltok i angrepet på Israel 7. oktober. Det førte til at en rekke land stanset den økonomiske støtten til organisasjonen.

USA er den største bidragsyteren til FNs mange hjelpeprogrammer for palestinere, men har satt bistanden på vent i kjølvannet av disse opplysningene. Det har også en rekke andre vestlige land gjort, men ikke Norge.

UNRWA har om lag 13.000 ansatte, og Lazzarini har sagt at organisasjonen ikke har mottatt beviser for Israels anklager. De tolv har likevel fått sparken.

(©NTB)

Flere nyheter: