Martin Ødegaard og Arsenal startet forrykende. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Ødegaard fikset ledelse i ellevill Arsenal-omgang: – De maltrakterer Sheffield United

Martin Ødegaard brukte kun fem minutter på å sende Arsenal i ledelsen i Premier League-oppgjøret mot Sheffield United mandag. Deretter rant målene inn.

Av NTB | 04.03.2024 22:07:27

Sport: Arsenal startet kampen på Bramall Lane forrykende og skapte målsjanse på målsjanse allerede i åpningen.

Etter fem minutters spill endte et fint angrep med at Ødegaard kunne trille ballen nærmest i tomt mål på pasning fra Kai Havertz. Like i forveien hadde Bukayo Saka skutt i tverrliggeren.

– Jeg tror nesten aldri jeg har sett en fotballkamp på dette nivået som har vært så ujevn allerede i åpningsminuttene. Arsenal maltrakterer Sheffield United med kombinasjonsspill på skyhøyt nivå, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

– Det er nesten sjokkerende å se forskjellen allerede fra start, la han til.

Etter Ødegaards 1-0-scoring fortsatte Arsenal å score mål. Først tvang Saka fram et selvmål til 2-0, før Gabriel Martinelli satte inn 3-0 før kvarteret var spilt.

Da tok Sheffield-manager Chris Wilder og gjorde sitt første bytte. Endringer etter et kvarters spill fører med til sjeldenhetene. Oliver Norwood ble tatt av til fordel for Ben Osborn.

– Det synes jeg fryktelig lite om. Dette handler ikke om at én spiller ikke har gjort jobben sin, sa Tjærnbås.

Han tok forbehold om at Norwood var plaget med en skade.

Bytte eller ei, elendigheten fortsatte for hjemmelaget. Mens Sheffield United-fansen forlot arenaen og gikk hjem, økte en særdeles opplagt Kai Havertz ledelsen til 4-0 med et strålende skudd fra spiss vinkel.

Da dommer Sam Barrott blåste for pause svarte de gjenværende tilskuerne med å gi hjemmelaget en øredøvende pipekonsert.

– Sheffield United er patetiske, sa Viaplay-ekspert Bojan Djordjic halvveis.

For Arsenal var det langt mer grunn til å være fornøyd. Martin Ødegaard og lagkameratene har nå scoret 19 mål på de fire siste kampene i ligaen og er i kanonform.

Opp til ligaleder Liverpool skiller det kun to poeng. Manchester City er poenget foran.

Sheffield United ser fortapte ut i bunnen av tabellen.

Kampen pågår fortsatt.

Arsenal har scoret mål på bestilling den siste tiden, og det fortsatte på samme måte mandag.

Så var det Declan Rice sin tur. Han satte inn 5-0 på pasning fra Saka.