Menu
Jonas Abrahamsen ligger an til å lede klatrekonkurransen i Tour de France etter rittets første etappe. Foto: Carina Johansen / NTB

Uno-X-rytter nærmer seg klatretrøya i Tour de France – i brudd på åpningsetappen

Uno-X-rytter Jonas Abrahamsen ligger i brudd på åpningsetappen i Tour de France. Telemarkingen ligger an til å kunne ikle seg klatretrøya etter etappen.

Av NTB | 29.06.2024 16:33:40

Sport: Abrahamsen kom seg i brudd sammen med åtte andre ryttere tidlig på den 206 kilometer lange etappen fra Firenze til Rimini i Italia. Der kjemper han om å sikre seg klatretrøya etter første etappe.

Med to kategori-3-stigninger igjen av etappen, leder Abrahamsen klatrekonkurransen med 13 poeng, foran franske Valentin Madouas med 11 poeng. Det er maksimalt fire poeng igjen å kjempe om på de to siste stigningene.

Med drøyt 40 kilometer igjen til mål leder Abrahamsen og Madouas, sammen med Romain Bardet og Frank van Den Broek, med vel ett minutt og 20 sekunder ned til et oppstykket hovedfelt.

Mark Cavendish har slitt stort på den tøffe åpningsetappen, mens hans lagkamerat i Astana, Michele Gazzoli, ble førstemann til å bryte årets Tour de France.

Thor Hushovd var forrige nordmann som fikk kjøre med klatretrøya. Det gjorde han i 2011, til tross for at han ikke ledet klatrekonkurransen da han fikk kjøre med trøya. Det gjorde lagkamerat Philippe Gilbert, som syklet med den gule ledertrøya.

(©NTB)