Menu
Jonas Abrahamsen (t.v.) vil kunne ikle seg den prikkede klatretrøya ved målgang på åpningsetappen i Tour de France. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Uno-X-rytter leder klatrekonkurransen i Tour de France – over siste stigning

Uno-X-rytter Jonas Abrahamsen blir den første nordmannen til å lede klatrekonkurransen i Tour de France, så lenge han fullfører åpningsetappen.

Av NTB | 29.06.2024 17:33:14

Sport: Abrahamsen kom seg i brudd sammen med åtte andre ryttere tidlig på den 206 kilometer lange etappen fra Firenze til Rimini i Italia. På en knalltøff åpningsetappe, viste nordmannen styrke på flere av etappens mange stigninger.

Da 28-åringen kom først opp en kategori-2-stigning med 70,5 kilometer igjen til mål, tok han over ledelsen i klatrekonkurransen fra spanjolen Ion Izagirre. Franske Valentin Madouas ga nordmannen ny kamp om klatretrøya, men klarte ikke å ta igjen poengledelsen til Abrahamsen.

Telemarkingen leder klatrekonkurransen med 13 poeng, to flere enn Madouas.

Thor Hushovd fikk kjøre med klatretrøya i 2011, men da ledet hans lagkamerat Philippe Gilbert klatrekonkurransen. Belgieren ledet da sammenlagt og kjørte istedenfor med den gule ledertrøya.

Mark Cavendish har slitt stort på den tøffe åpningsetappen, mens hans lagkamerat i Astana, Michele Gazzoli, ble førstemann til å bryte årets Tour de France.

(©NTB)

Flere nyheter: