Menu
Max Verstappen imponerte på Red Bull-stallens hjemmebane i Spielberg, med seier i sprintløpet og utklassingsseier i kvalifiseringen til hovedløpet. Foto: Darko Bandic, AP / NTB

Verstappen dominerte – vant sprintløpet og knuste rivalene i kvalifiseringen

VM-leder Max Verstappen nedkjempet sterke McLaren-biler og vant sprintløpet i Østerrike. Noen timer senere vant han kvalifiseringen overlegent.

Av NTB | 29.06.2024 17:23:24

Sport: Verstappen og Red Bull er på hjemmebane i Spielberg denne helgen, og lørdag fikk de en strålende start.

– Kvalifiseringen gikk veldig bra. Vi prøvde å justere bilen litt etter det vi fant ut i formiddag, og jeg synes det gikk bra. Bilen føltes mye bedre i dag, og jeg kunne angripe i svingene. Alle rundene var gode, og jeg hadde det gøy, sa Verstappen.

Søndag har han «pole position» i hovedløpet for første gang på fire VM-runder.

– Det har vært en stund siden vi hadde pole, så det er flott. Det gir en god følelse. Laget har jobbet hardt for å gjøre bilen mer konkurransedyktig, og jeg håper vi får se det i løpet også, sa verdensmesteren.

McLaren-fører Oscar Piastri, som ble nummer to i sprintløpet, noterte tredje beste tid i den siste kvalifiseringen, men tiden ble strøket fordi han så vidt var utenfor banen. Han må nøye seg med sjuende startspor.

Charles Leclerc starter som nummer seks, bak Hamilton. Leclerc skled ut helt i slutten av kvalifiseringen.

– Jeg tror jeg ødela alt under bilen, sa Ferrari-føreren over teamradioen.

Verstappen var best i fredagens sprintkvalifisering og startet dermed fremst i sprintløpet. Han kriget med McLaren-duoen Norris og Oscar Piastri om føringen tidlig i løpet, men skaffet seg etter hvert en luke og vant ganske sikkert.

Etter tolv runder greide han å skaffe seg en luke ned til McLaren-duoen, og seiersmarginen ble drøyt fire og et halvt sekund. Piastri ble nummer to, mens Norris endte på tredjeplass.

– Det var et bra løp, Jeg tror ikke vi hadde noen sjanse til å følge Max. Vi hadde ikke farten i dag, men vi gjør et nytt forsøk i morgen, sa Norris.

Verstappen har vunnet de to siste Grand Prix-løpene og er favoritt også i hovedløpet søndag. Han leder sammenlagt i VM 71 poeng foran Norris.

Lando Norris (McLaren) ble slått til 2.-plass i kvalifiseringen med over fire tidels sekund (0,404). Alle andre var slått med over halvsekundet. Mellom George Russell (Mercedes), Carlos Sainz (Ferrari) og Lewis Hamilton (Mercedes) på 3.- til 5.-plas skilte det til sammenligning 63 tusendeler.

– Jeg hadde en god første runde, men med DRS er det vanskelig å komme seg unna forfølgerne. Vi måtte jobbe for det i dette løpet, sa Verstappen.

(©NTB)

Flere nyheter: