Menu
26 år gamle Darja Trepova er siktet for terror etter bombeaksjonen på en kafé i St. Petersburg søndag. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Ung kvinne siktet for terror etter bombeaksjonen i St. Petersburg

Russisk politi har siktet 26 år gamle Darja Trepova for terror etter bombeaksjonen i St. Petersburg, som søndag tok livet av en Kreml-vennlig krigsblogger.

Av NTB | 04.04.2023 17:04:18

Krig og konflikter: Den russiske etterforskningskomiteen, som kun etterforsker store forbrytelser, sier tirsdag at de har siktet Trepova for å ha begått en dødelig terrorhandling på vegne av en organisert gruppe.

Russiske myndigheter anklager den russiske 26-åringen for å ha handlet på vegne av Ukraina. Russlands nasjonale antiterrorkomité anklaget mandag ukrainsk etterretning for å ha planlagt drapet ved hjelp av tilhengere til den fengslede Kreml-kritikeren Aleksej Navalnyj.

Ukraina avviser påstandene og sier søndagens bombeaksjon var resultatet av en intern konflikt i Russland. Det gjør også Navalnyjs advokat.

Rettsdokumenter viser at hun tidligere har blitt pågrepet i en demonstrasjon mot Russlands krigføring i Ukraina 24. februar i fjor. I tillegg skal hun tidligere ha registrert seg i en valgkamp drevet av Navalnys støttespillere.

Det var den Kreml-vennlige militærbloggeren Vladen Tatarskij som ble drept i bombeaksjonen på kafeen Street Food Bar No. 1 i St. Petersburg sentrum like etter klokken 18 søndag.

Russiske helsemyndigheter sier 40 personer ble skadd i eksplosjonen, hvorav 25 fremdeles var på sykehus tirsdag morgen.

Trepova er overført fra St. Petersburg til Russlands hovedstad Moskva, hvor russiske påtalemyndigheter ventes å be om varetektsfengsling.

Siktelsen mot Trepova har en strafferamme på 20 års fengsel.

Tatarskij, som egentlig heter Maksim Fomin, hadde over 560.000 følgere på sin Telegram-kanal. Her uttrykte han sterk støtte til Russlands krigføring i Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: