Menu
Guro Reiten og resten av det norske kvinnelandslaget fikk ikke oppfylt drømmen om et EM-sluttspill på hjemmebane i 2025. Foto: Annika Byrde / NTB

Norge tapte kampen om fotball-EM i 2025: – Veldig, veldig skuffende

EM-søknaden til Norge, Sverige, Danmark og Finland nådde ikke opp hos Uefa-toppene. Kvinnesluttspillet om to år skal arrangeres i Sveits.

Av NTB | 04.04.2023 17:04:09

Sport: Tildelingen ble avgjort da styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) møttes i Lisboa tirsdag ettermiddag. Noen timer senere kunngjorde Uefa-president Aleksander Ceferin at Sveits blir EM-arrangør om to år.

De nordiske fotballforbundene hadde slått seg sammen i håp om å vinne fram, men det holdt ikke i et felt som også besto av Sveits. Frankrike og Polen var også med i søknadsprosessen.

– Det var selvfølgelig veldig, veldig skuffende, men jeg må gratulere Sveits med tildelingen. Vi visste at Sveits var en veldig sterk konkurrent, sa fotballpresident Lise Klaveness til TV 2 like etter kunngjøringen.

– Vi er ikke noen gode tapere i fotballen, men vi skal prøve å bli det utover kvelden. Det er skuffelse nå, fortsatte hun.

Norge har to ganger vært offisiell EM-vert i fotball for kvinner. Det første mesterskapet ble holdt i 1987, mens det andre var delt med Sverige i 1997. Svenskene satt også med arrangøransvaret i 2013.

I den nordiske søknaden var det lagt opp til å spre 2025-sluttspillet over mange byer. Det var satt av gruppekamper til Oslo (Ullevaal stadion) og Lerkendal (Trondheim). I tillegg var planen å spille én kvartfinale på Ullevaal.

Dette ville vært de øvrige vertsstedene hvis Norden hadde fått tilslaget:

* Sverige: Stockholm og Göteborg

* Danmark: København og Odense

* Finland: Helsingfors og Tammerfors.

(©NTB)