Menu
Hjemme er like koselig som på ferie for mange: Åpning av påskeegg, gule lys og blomster og påskesnop. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Undersøkelse: Fire av ti blir hjemme i påsken

Det er litt flere som velger hjemmepåske, enn det er som skal på hyttetur i år. Flere bosatt i byer og med høy inntekt skal reise bort.

Av NTB | 20.03.2023 08:44:16

Fritid: 43 prosent, anslagsvis 1,8 millioner nordmenn, sier de skal være hjemme i påsken, mens 36 prosent, eller 1,5 millioner nordmenn, skal på hytta. Det viser tal fra en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av forsikringsselskapet Fremtind.

Her fremgår det at nordmenn med lavere inntekt stort sett vil tilbringe påsken hjemme, mens det er de med høy inntekt som svarer at de skal reise utenlands.

Det samsvarer med en undersøkelse utført av Respons Analyse i januar, der 44 prosent av nordmenn svarte at økonomi påvirker ferieplanene i år.

I tillegg er det et skille mellom by og bygd.

– Det er flest fra storbyene som skal til utlandet eller på hytta i påsken, mens det er flest fra bygda som velger å være hjemme, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.

Det er flest Oslo-beboere som skal på utenlandsreise i påsken, mens det er færrest fra Trøndelag.

I Trøndelag skal derimot hele 47 prosent på hyttetur. Bare 22 prosent fra Vestfold og Telemark oppgir det samme.

(©NTB)

Flere nyheter: