Menu
Arkivfoto fra 24. februar i år. En boligblokk er ødelagt av russiske angrep i Bakhmut. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Ukraina: Russiske styrker har avløst Wagner-styrkene i Bakhmut

Russiske styrker har erstatter styrkene fra Wagner-gruppen i Bakhmut, og Russland forsterker flankene rundt byen, ifølge Ukrainas forsvarsdepartement.

Av NTB | 25.05.2023 11:38:52

Krig og konflikter: Russland forsøker å stanse en ukrainsk fremrykking ved den østukrainske byen, ifølge Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar.

Hun sier videre at Wagner-styrkene fortsatt er inne i bykjernen i Bakhmut, men at de russiske styrkene har avløst dem i utkanten av byen.

Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin sa tidligere torsdag at de har startet å trekke seg ut av Bakhmut, og at styrkene fra det russiske forsvaret skal overta.

Russiske styrker kunngjorde i helgen at de hadde tatt full kontroll over Bakhmut, og president Vladimir Putin gratulerte sine styrker og Wagner-styrkene med seier i byen.

Ukraina avviste imidlertid at Bakhmut var falt. Maljar sa mandag at deler av byen fortsatt var under ukrainsk kontroll, og at ukrainske soldater fortsatt befant seg i Bakhmut.

Wagner-lederen har hevdet at gruppa har mistet over 20.000 soldater i kampene om Bakhmut. Tallene er ikke verifisert av uavhengige kilder, og er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold om drøyt 6000 falne soldater på russisk side.

Kampene om Bakhmut har vært de lengste og blodigste i krigen i Ukraina. Russerne har i nesten ti måneder, siden i fjor sommer, forsøkt å ta byen, som mange eksperter mener ikke har en stor strategisk verdi.